Q8 åbner 3 stationer med lyn-elladere

Fokus på elbiler og grøn omstilling bliver større og større og nu åbner tankstationen Q8 lynladestationer på deres servicestationer.

De første 3 stationer åbner i København, Viborg og Esbjerg og planen er, at der senest i 2026 skal være lynladestationer på alle mere end 100 Q8 stationer i Danmark.

Inden udgangen af 2022 vil Q8, ifølge deres plan, have rundet 25 servicestationer, som har fået installeret elladestandere.
Betaling skal være muligt med både kort og app. Endnu et tiltag for at gøre det så let som muligt at vælge elbiler.

Elladestander

I takt med, at der kommer flere elbiler på vejene, skal det også være let tilgængeligt at oplade den når man er på farten.
Derfor skal der være elladestandere på flere stationer, ligesom der er tankstationer til benzin- og dieselbiler.

Midtjylland og hovedstadsområdet er de 2 områder med flest elbiler i Danmark og derfor er det i disse områder, Q8 starter med at åbne.
Især i Midtjylland kan der være langt mellem byerne og derfor er det vigtigt, at have mulighed for en hurtig opladning af sin elbil i løbet af dagen.

Det er det svenske elselskab, Skellefteå Kraft, der samarbejder med Q8 om installation af ladestanderne.
Laderne på servicestationer skal efter planen være 3 gange så hurtige som de ladere, vi i dag kender. Det kan variere afhængig af hvilken bil, det drejer sig om, men umiddelbart skal en bilist kunne oplade sin bil i løbet af ca. 15 minutter.

Q8 er blot en af flere virksomheder, som er begyndt dette tiltag. Bl.a. er Shell også i gang med planer om, at der skal være elladestandere på deres servicestationer.